Комплект масажни артикули

Комплект масажни артикули

Масажорите за ръце и пръсти се конструирани така, че масажират интензивно кожата и тъканите под нея в многобройни малки точкови участъци.
За профилактика и поддържане на здравето е необходимо масажът с тях да се извършва ежедневно или през ден.
Редовният масаж действа тонизиращо и общо укрепващо върху целия организъм, тъй като структурата на ръката е почти идентична със структурата на човешкото тяло.
Масажирането на ръцете и пръстите с масажорите може да се използва както при деца, така и при възрастни – няма възрастови ограничения.
В логопедичната практика акцентираме върху приложението при деца, като допълнително средство за подпомагане тяхното езико-говорно развитие.

КАКВА Е ВРЪЗКАТА МАСАЖ – РЕЧ?
Фините движения на пръстите на ръцете са тясно свързани с говорните центрове в мозъка и от там масажирайки детските пръсти, ние стимулираме и подпомагаме речевото развитие на детето си.
При децата с езикови дефицити този вид масаж е изключително ефективна допълваща форма на терапия, паралелно с работата на говорния терапевт.

МАСАЖ С МАСАЖЕН ПРЪСТЕН

Масажният пръстен е оплетен по особен начин от жилава стоманена тел. Ползва се основно за масажиране пръстите на ръцете. Тъй като върху пръстите е проектирано цялото тяло, техният масаж има и изразен общоукрепващ ефект.

Масажът се извършва като пръстенът се претълкулва много бързо и интензивно напред и назад по дължината на масажирания пръст.

Тъй като мозъкът и главата с всички говорни органи са проектирани в горната част на пръстите, масажът от върха до средата на пръстите е силно препоръчителен.
Същият трябва да се прави ежеднвено или през ден, с продължителност 1до 3 минути на пръст, като се масажират два пръста по избор. Добре е единият от тях да бъде палецът.

Пръстените са еластични и позволяват масаж на пръсти с различна дебелина.
Външен диаметър - 27 мм
Дебелина на влакното - 0,5 мм


МАСАЖ С МАСАЖНА СПИРАЛА

Масажната спирала е изработена по същия начин като масажния пръстен. Тя е предназначена за общ масаж на ръцете. Масажната спирала позволява качествено масажиране на целите ръце. Масажът се извършва чрез интензивно и бързо претълкулване на спиралата между дланите или между длан и горната страна на другата ръка.

  • Дължина - 8,0 см.
  • Дебелина на влакното - 0,5 мм

МАСАЖ С МАСАЖНА ГРИВНА

Използва се по същия начин като масажният пръстен, с тази разлика че тук се масажират дланите и горните страни на ръцете. Подобрява кръвообращението на ръцете. Комбинира се с масажният пръстен за комплексен масаж – пръсти и цели ръце.

Гривните са еластични и позволяват масаж на ръце с различна големина.
Външен диаметър - 52 мм

Дебелина на влакното - 0,5 мм


МАСАЖ С МАСАЖЕН КЕСТЕН


Масажният кестен – клъбце с конусни шипчета е предназначен за едновременна стимулация на голямо количество точки (зони) на съответствие върху дланите. Подобрява кръвоснабдяването на дланите. Изработен от полистирол. Масажира отлично ръцете чрез претълкулване между тях или чрез стискане в юмрук.
За подобрение моториката на пръстите е възможен масаж с два кестена, намиращи се в едната ръка.

ФИНА МОТОРИКА И РЕЧ
Развитието на фината моторика е изключително важен момент в процеса на логопедичното въздействие. Нейната цел е да повиши ефективността на корекционната работа на децата с логопедични проблеми. Научно е доказано, че развитието на моториката на ръцете е тясно свързано с развитието на речта на детето и неговото мислене. Степента на развитие на движенията на пръстите, съответства на степента на развитие на речта. При децата с нарушена реч се забелязва обща моторна недостатъчност, а така също и отклонения в развитието на движенията на пръстите на ръцете, изразени в различна степен. Движението на пръстите е в тясна връзка с речевата функция.
Именно затова още от ранна възраст на децата трябва да се предоставят различни материали за развитие на движенията на ръцете.


/комплектът съдържа: 1бр. масажен пръстен, 1бр. масажен кестен, 1бр. масажна спирала/тънка + информационен бюлетин за зоните на въздействие/

Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 120 лв.

Бърза поръчка

Бърза поръчка може да направите и на телефон 0894 748 816

  • Код на продукта: Комплект масажни артикули за ръце и пръсти
  • Наличност: В наличност
  • 35.00 лв.
Дискът съдържа следните категории:Основни символиАктивностиДействияДрехиЕмоцииЖивотниИграчкиМеркиОсн..
35.00 лв.

„Сборник анкети и формуляри в помощ на терапевта“ е второ, разширено издание, създадено в помощ на л..
42.00 лв.

Какво представляват картите?Логопедични карти за говорна терапия е практическо помагало за лого..
65.00 лв.

Какво представлява албумът и за какви деца е предназначен?Терапевтичният албум е иновативно пра..
95.00 лв.

Терапевтичният албум се използва като вид алтернативна система за комуникация. Детето се учи да кому..
89.00 лв.

Масажорите за ръце и пръсти се конструирани така, че масажират интензивно кожата и тъканите под нея ..
35.00 лв.